Female Workation is net gelanceerd. We zijn een nieuw bedrijf, dus jullie weten nog niet zo goed wat je van ons kan verwachten. Logisch! We hebben al veel vragen gekregen én beantwoord over onze workation naar Barcelona, daar helpen we je graag verder met deze FAQ! 

Waarom zou ik meegaan?
Nou, heb je even? Er zijn zoveel redenen waarom een workation – en die van ons in het bijzonder – waardevol is voor jou als ondernemer. Daarom schreven we er een blog over. Lees hier waarom een workation voor elke ondernemer een goed idee is. Denk aan een nieuw netwerk, nieuwe inzichten, een out-of-your-comfortzone-helikopterview, kennis delen, groeien, maar natuurlijk ook heerlijk ontspannen op een mooie locatie met gelijkgestemden.

Wat maakt jullie workation bijzonder?
De workations vliegen je om de oren! De workation is door Forbes en op de Vakantiebeurs dan ook aangemerkt als reistrend. Wat onze workation onderscheidt van andere workations is onder meer onze PR-workshop (ter waarde van 95 euro) die inbegrepen is. Tijdens onze workation staat synergie centraal: kennis delen en leren van anderen. Wij helpen je dan ook graag verder met je PR. Verder zijn er ook een mastermind, Spaanse les en workshop ‘Wet van aantrekking: mindset & taal’ inbegrepen. Volop leren dus, maar eveneens genoeg vrije tijd om te werken aan je eigen ding of te ontspannen. Een strak schema is niets voor ons. Je krijgt juist de ruimte om spontaan iets nieuws te bedenken en daarmee aan de slag te gaan. Verder vinden we onze prijs schappelijk – sommige workations zijn echt te duur.

Op workation

Wat krijg je voor die 699 euro? Is een ticket inbegrepen?
Voor 699 euro krijg je:

Inhoudelijk:
– Een PR-workshop t.w.v. 95 euro
– En een mastermind
– Spaanse les voor beginners
– Workshop Law of Attraction: mindset en taalgebruik
– Mogelijkheid om zelf een workshop of presentatie te geven (= goede reclame voor jouw bedrijf!)

Praktisch:
– 7 overnachtingen in een prachtige accommodatie in het centrum
– Gedeelde kamer met een gelijkgestemde
– Gedeelde badkamer (er zijn er in totaal 4 voor 12 personen)
– 7 heerlijke Spaanse ontbijtjes
– Onbeperkt koffie, thee, water en snacks
– Onbeperkt wijn in het appartement (not kidding)
– Fijne werkplekken en wifi in de accommodatie
– Week lang toegang tot diverse coworkingspaces via Get Croissant
– Andere betaalde (niet inbegrepen) en onbetaalde werkplekken op loopafstand

Plus:
– Stadstour of andere activiteit
– Een onvergetelijk en leerzaam avontuur
– DE PRACHTIGE STAD BARCELONA!

Wat is niet inbegrepen?

– Vliegticket
– Vervoer van en naar de luchthaven
– Reisverzekering en annuleringsverzekering
– Lunch en diner
– Drankjes en ander eten buiten het appartement
– Eigen activiteiten die je onderneemt
– Al het andere dat je buiten het programma aanschaft, etc.

Er is dus heel veel inbegrepen, maar een vliegticket niet. Dit omdat we iedereen zelf de keuze willen geven hoe en wanneer ze naar de locatie komen. We organiseren geen pakketreis, maar een week van kennisdeling, ‘toevallig’ in Barcelona.

Hoeveel vrije tijd heb ik?
We snappen dat je ook behoefte hebt aan wat ademruimte tijdens de workation. Om te werken aan je eigen dingen, om wat leuks te doen of om spontaan in te vullen. Daarom plannen we de workation niet helemaal vol. Er staan vooralsnog alleen drie workshops en een mastermind op de planning. Overigens is het niet verplicht om daar allemaal aan mee te doen, maar wel waardevol natuurlijk.

Waarom organiseren jullie dit?
Omdat het zo waardevol is om met een groep gelijkgestemde ondernemers een week lang aan je business te werken! In een week leer je elkaar best goed kennen. Heel waardevol voor je netwerk. Bovendien kun je veel van elkaar leren. Iedereen heeft haar eigen expertise. Wellicht doe je wel een nieuwe klant op! Bovendien weten wij als geen ander hoe waardevol het is om af en toe in het buitenland te werken. Dit leidt altijd tot nieuwe inzichten en de investering betaalt zich altijd terug. Zo deed Suzanne tijdens Nomad Cruise enorm veel nieuwe kennis, inzichten en contacten op. Met een nieuwe klant, meer zelfkennis, nieuwe PR-strategieen, financieel inzicht, een hoger uurtarief en talloze nieuwe (passieve) businessmiddelen tot gevolg. Chantal reisde in 2018 drie maanden rond in Azië en Australië en behaalde daar haar hoogste omzetten tot dan toe en bedacht toen meerdere manieren om meer passief inkomen te genereren.

Waarom komt er nog BTW bovenop de ticketprijs?
Reisbureaus mogen over verkochte reizen geen BTW heffen. Maar wij zijn geen reisbureau! De reisbureauregeling is een BTW-regeling die geldt als je reisdiensten verkoopt. Dit is het geval als je een of meer onderdelen van een reis inkoopt bij andere ondernemers, en op eigen naam verkoopt aan reizigers. Dit doen wij niet. Daarom heffen we BTW over de prijs van onze workation. Deze BTW kun je aftrekken, dus geen punt!

Zijn de kosten van de workation aftrekbaar?
De kosten van de workation zijn zakelijke kosten, want het is een investering voor je bedrijf (en gelijk te stellen aan congressen, seminars, studiereizen, etc.), en dus aftrekbaar van je winst. Dit betekent dat je minder winst overhoudt, en dus minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Je zakelijke reiskosten zijn ook aftrekbaar. Je eventuele vliegticket naar Barcelona kun je dus ook opvoeren als kosten en aftrekken van je winst. Je kunt dit soort zakelijke kosten aftrekken tot een maximum van 4.500 euro per jaar.

Op workation

Is de BTW aftrekbaar?
Ja, de BTW van deze zakelijke kosten is aftrekbaar. De workation valt niet onder de uitzonderingen, zoals privé-aankopen, uitgaven voor vrijgestelde omzet, eten en drinken in de horeca, personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken. Dit betekent dat je de BTW die je over de ticketprijs van 699 euro betaalt kan verrekenen met je te betalen omzetbelasting. Vraag je boekhouder hier rekening mee te houden bij de BTW-aangifte.

Wie gaan er allemaal mee?
Om te beginnen: wij zelf! Wij zijn twee ondernemers, 30-something en gespecialiseerd in PR, content en… reizen. De andere deelnemers zijn eveneens vrouwelijke ondernemers, tussen de 25 en 45 jaar en veelal een paar jaar bezig met ondernemen. Ook startende ondernemers die al wel veel werkervaring hebben zijn welkom, en als je meer ervaring in huis hebt mag je je natuurlijk ook aansluiten. We zullen het echter niet gaan hebben over voor jezelf beginnen of hoe je vijf miljoen omzet binnen harkt. De vrouwelijke ondernemer met pak ‘m beet 2-5 jaar ervaring is de focus. Zo begrijpen we elkaar allemaal en kunnen we brainstormen op hetzelfde niveau.

Hoe is het weer in Barcelona in april?
We verwachten zonnig weer en een graadje of 20. Bikini mee, want we hebben een beschut terras!

Wat kost een vliegticket?
Een retourticket kost circa 100-150 euro met Vueling of KLM. Houd Skyscanner in de gaten!


Staat jouw vraag hier niet tussen? Check onze FAQ of stel je vraag via info@femaleworkation.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *