Op workation:
waarom dit voor elke ondernemer een goed idee is

Ligt het aan ons of schieten de workations opeens als paddenstoelen uit de grond? Komend jaar lijkt iedereen op workation te gaan. Wij snappen wel waarom (we organiseren ze natuurlijk niet voor niets zelf)!

De workation – een samenvoeging van werk en vakantie – lijkt nu al het woord van 2019 te worden. Open Instagram of LinkedIn en de businesstrips vliegen je om de oren. Een paar dagen netwerken in een boerderij in Drenthe, business boosten in Barcelona of zelfs helemaal next level naar Kaapstad. Er is voor ieder wat wils. De workation lijkt gemeengoed te worden. Ben jij nog niet overtuigd? Om onderstaande redenen wil ook jij dit jaar op workation.

7 redenen om op workation te gaan:

1. Locatie-onafhankelijk werken

We zijn niet allemaal digital nomad, maar steeds meer ondernemers zijn in feite wel locatie-onafhankelijk. We kunnen vaak overal werken, zolang er wifi is en we ons laptop meenemen. Dus als thuis de muren op je afkomen, je wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, je geïnspireerd wilt worden of gewoon de kou niet meer aan kan: dan werk je toch gewoon even vanaf een andere plek? Probeer het eens. Dat is het voordeel van ondernemer zijn: het kan (en mag) gewoon!

Op workation

2. Ontmoet gelijkgestemden

Je woont in Nederland omdat je dicht bij je familie en vrienden wilt zijn. Maar sinds je voor jezelf bent begonnen, merk je op dat vlak toch een afstand. Je hebt het graag over het ondernemen, maar je familie en vrienden ‘willen het niet steeds over werk hebben’. Ze begrijpen niet helemaal waar je nu mee bezig bent en wat erbij komt kijken. Des te belangrijker is het om gelijkgestemden te ontmoeten. Onze workation is speciaal ontworpen voor (een specifieke groep) ondernemers, en gaat jou de juiste contacten en een netwerk voor het leven opleveren. Bovendien sta je er in het buitenland vaak veel meer voor open om nieuwe mensen te ontmoeten.

Op workation

3. (Her)vind je focus

Waarom zou je vanuit het buitenland gaan werken als je gewoon een werkplek in Nederland hebt? Nou, onder andere omdat je je echt kunt focussen als je je vertrouwde omgeving (tijdelijk) verlaat. Geen afleiding van de dagelijkse boodschappen en het huishouden, geen rekening hoeven houden met je partner, familie of vrienden, geen reistijd en wellicht zelfs geen mailtjes van klanten. Neem een week helemaal voor jezelf om AAN je bedrijf te werken in plaats van IN. Sta weer even stil bij je ‘why’, laat je inspireren en maak die klus af waar je in Nederland telkens niet aan toe komt. Zelfs je ontbijt wordt voor je klaar gezet!

Op workation

4. Doe nieuwe inspiratie op

Over inspiratie gesproken: tijdens een workation kom je volop tot nieuwe inzichten. Het is bijzonder om te merken wat een andere omgeving met je doet. Letterlijk en figuurlijk afstand nemen van je dagelijkse routine is heel verfrissend. Tel daar de input van pak ‘m beet tien gelijkgestemde ondernemers, de workshops en mastermind bij op, en je gaat vol nieuwe plannen en energie naar huis. Exotische gebruiken en hoge temperaturen laden jou – letterlijk – helemaal op. Een notitieboekje meenemen voor al je aantekeningen is geen overbodige luxe.

Op workation

5. Tijd om te ontspannen

Ze noemen het niet voor niets een work-ation! Dus laten we de ontspanning niet vergeten… Tijdens een workation is het heus niet alleen maar werken. Het is niet alleen een combinatie van werken in je bedrijf en aan je bedrijf, maar ook een combinatie van werken en ontspannen. Zowel met de groep als alleen kan je de leukste dingen ondernemen. Een middag naar het strand, een wandeling door de stad, genieten van een mooi museum of een lekker wijntje drinken in de zon: de keuze is aan jou. Op ons programma staat ook een Spaanse les, zodat je zeker weet dat je de lekkerste tapas kunt bestellen na werktijd.

Op workation

6. Waardevolle zakelijke investering

Investeren in jezelf en je bedrijf was nog nooit zo leuk! Een week genieten in het buitenland, onder het mom van zakelijke ontwikkeling. Kan het nog beter? Ja, je kunt deze investering opvoeren als zakelijke kosten. Bovendien geef je je geld toch liever uit aan iets waar je zelf gegarandeerd plezier aan beleeft, dan aan het zoveelste event op een muffe Nederlandse evenementenlocatie waar je alleen maar mag luisteren? Actief en ‘spelenderwijs’ leren is veel leuker en effectiever.

Op workation

7. Persoonlijke en zakelijke groei

Het moge duidelijk zijn: een workation staat gelijk aan volop groei, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Leer jezelf weer wat beter kennen, zet een stap naar meer succes en geluk, til je bedrijf naar een volgend niveau en help anderen om hetzelfde te bereiken. Een workation levert je niet alleen een heerlijke, leerzame week op, maar is eigenlijk pas het begin van wat komen gaat. Na een workation kan je gegarandeerd aan de slag met alle nieuwe input, energie en ideeën. Dat wordt lang nagenieten!

Klaar voor jouw eerste workation?

Onze eerste Female Workation vindt van 6 t/m 13 april 2019 plaats in Barcelona. Deze Barca Business Booster is speciaal voor vrouwelijke ondernemers die van reizen houden en graag willen investeren in hun eigen ontwikkeling en die van hun bedrijf. De groep bestaat uit minimaal 9 en maximaal 12 gelijkgestemden, met wie je samen een prachtig appartement deelt in het hart van Barcelona. Zon, zee en lekker eten zijn nooit ver weg. Ben jij klaar voor jouw eerste workation?

Ik twijfel nog, houd mij op de hoogte!